onsdag den 10. oktober 2012

Reality tv - say cheeeeese (esol)


Skriver man "Reality Tv" i søgefeltet på hjemmesiden for Oxford Dictionary, kommer dette frem:  
"television shows that are based on real people (not actors) in real situations, presented as entertainment"
 Der er ingen tvivl om, at sådanne tv-shows fylder meget i flere unges liv. Og da det netop er "virkelige" mennesker liv, der bliver solgt som underholdning, er diskussioner omkring genrens for- og bagsiderne er i den forbindelse naturligvis uendelige. Det er derfor heller ikke ligefrem fristende at stikke snuden for langt frem og mene alt muligt snedigt - jeg vil derfor  nøjes med at konstatere, at det kan være givende at invitere genren indenfor i klasserummet                                                                             
Without further introduction:

Et forslag til et yderst amerikansk og cheesy undervisningsforløb, med udgangspunkt i Reality Tv. Her eksemplificeret ved programmet X-factor og sangeren Chris Rene. (1-2 lektioner)

 

1. Fælles opstart med fokus på forforståelse
For at få mest muligt med af meningen i videoen i fase 2, får eleverne udleveret et ark med en liste over "svære ord", som gennemgåes på tavlen.
Bagefter finder eleverne, sammen med sidemakkeren, på sætninger med de nye ord.

2. Videoen
På smart board vises denne her video af sangeren Chris Renes audition i x-factor 2011, hvori hans baggrundshistorie også indgår. Afhængig af klassen kan man vælge at vise videoen én eller to gange. (Hvis det er lige op til en pause, kan eleverne altid selv se den 2. gang dér.)

3. Gruppearbejde og plenum
a) Eleverne får udleveret lyrics til sangen fra videoen og gennemgår derefter teksten i grupper og slår ord op, de ikke forstår. Efterfølgende besvarer og diskuterer eleverne disse spørgsmål, imens læreren går rundt og lytter til grupperne og stiller uddybende spørgsmål.
b) Om man vil, kan man, med udgangspunkt i eksempler fra de forskellige grupper, samle op i plenum.
Man kan, for at bygge videre på forløbet her, også fortsætte med reality tv som genre, eller tage fat på den diskussion om stofmisbrug, som videoen bestemt også lægger op til.

Som sagt i indledningen, tangerer videoen her til det tå-krummende cheesy. Afhængig af ens egen værdighed, hvis man er til fals for den slags knald, kan man lade ungerne æde det råt, imens man selv laver poker face.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar